Zo maak je een poké bowl

03 Apr 2021

Zo maak je een poké bowl

Misschien heb je het woord poké bowl wel eens voorbij zien komen. Poké bowls zijn helemaal de trend van dit moment. Dit komt vooral omdat ze bomvol met smaak zitten en erg gezond zijn. Hieronder kun je lezen wat een poké bowl precies is en wat je allemaal nodig hebt om dit gezonde gerecht te maken.

Wat is een poké bowl?

Een poké bowl is een traditioneel gerecht uit Hawaï. Het is een gerecht wat voornamelijk door vissers wordt gegeten. Op deze manier maken ze alle restjes vis op. Poke betekent snijden in het Hawaïaans en verwijst naar stukjes rauwe vis, meestal is dit tonijn. Hierbij wordt rijst toegevoegd en wordt het bedekt met groenten. Een poké bowl is eigenlijk een soort van sushi salade. Het fijne aan dit gerecht is dat je zelf kunt bepalen wat je in de bowl stopt. Je kunt al je favoriete groentes bij elkaar toevoegen in een gerecht. Een poké bowl is eigenlijk een perfecte maaltijd wanneer je het erg druk hebt.

Wat heb je nodig voor een poké bowl?

Je hebt verschillende soorten poke bowls maar we kiezen voor de klassieke bowl met tonijn. We beginnen de basislaag en dat is rijst, je kunt hiervoor het beste jasmijnrijst gebruiken. Als je de poke bowl met koude tonijn wilt eten is warme rijst een goede optie. Maar ook bestaat er speciale pokebowl rijst, je kunt op deze manier snel je poké bowl maken. Als je koolhydraat arme poke bowl wilt maken, kun je courgette noedels kopen. Als tweede stap beginnen we met de vis, in een poké bowl moet vis zitten. De standaard vis die wordt gebruikt voor in een poké bowl is tonijn, maar je kunt ook kiezen uit andere soorten vissen zoals zalm. Als je niet van rauwe vis houdt, kun je kiezen voor tofu of gekookte krab. Dit is een goed alternatief voor in de poke bowl. Je snijdt de vis in blokjes en daarna meng je het met lente-uitjes en sesamzaadjes. Door gebruik te maken van roze zeezout breng je de smaak van de vis omhoog, zo wordt de smaak nog intenser. Als dressing kun je gebruik maken van zoute sauzen die worden gemaakt met sojasaus en shoyu. Als je wilt gaan voor een klassieke saus kan je gaan voor sojasaus met sesamolie en rijstazijn. Voor extra smaak kan je  verse citroensap toevoegen. De topping kun je helemaal zelf bepalen, je kunt namelijk avocado, ui, zeewier of knoflook als topping gebruiken. Door al deze verse ingrediënten te combineren ziet de bowl er niet alleen mooi uit maar is het ook nog eens super smakelijk. Het is aan te raden om de bowl gelijk op te eten, nadat je hem hebt gemaakt. Je eet een poké bowl koud, en alle ingrediënten zijn ook koud. Je eet een poke bowl met stokjes, maar als je dat lastig vindt kun het ook gewoon eten met een lepel.