Welke verschillende technieken in haartransplantatie zijn er?

22 Dec 2021

Welke verschillende technieken in haartransplantatie zijn er?

Heb je last van vrij veel haaruitval? Ervaar je bijvoorbeeld veel stress? Of heb je haaruitval door ouderdom of door een erfelijke aandoening? Ongeacht wat de situatie/oorzaak precies is, kun je voor een haartransplantatie behandeling kiezen.

Dankzij zo’n behandeling wordt de groei van jouw normale haren gestimuleerd. Deze haren gaan weer sneller aangroeien, waardoor je spoedig weer van een volle haardos kunt genieten. Als je op zoek gaat naar beoordelingen over dergelijke behandelingen, kom je veel positieve reacties tegen. Iets wat onder meer aan de moderne technieken te danken is.

Twee soorten technieken

In de wereld van haartransplantaties wordt tegenwoordig veelal van twee technieken gebruik gemaakt: de FUE haartransplantatie techniek en de FUT haartransplantatie techniek.

FUE techniek

Bij deze behandeling worden allerlei grafts uit het hoofd ‘geplukt’. Een graft kun je zien als een groep haarzakjes. Deze haarzakjes worden vervolgens één voor één verplaatst. Uiteraard worden deze haarzakjes verplaatst naar de kale plekken op het hoofd.

Op die plekken worden de haarzakjes ingebracht. Dit gebeurt één voor één, waardoor het best mogelijke resultaat behaald kan worden. Op dit moment is de FUE techniek de meest toegepaste techniek; puur doordat de resultaten zo goed zijn. 

Ook is het bij deze techniek niet noodzakelijk om het hoofd kaal te scheren. Ook geniet je van een relatief snelle wondgenezing; bovendien zijn de littekens op het hoofd minder goed zichtbaar als je voor deze techniek kiest.

FUT techniek

Het is tegenwoordig ook mogelijk om voor de FUT techniek te kiezen. Deze techniek verloopt iets sneller dan de FUE techniek, waardoor het resultaat iets minder is. Daarentegen is de herstelperiode wel weer iets korter.

Bijkomend voordeel: ten opzichte van de FUE techniek is de FUT techniek ook iets voordeliger. Dit komt vooral doordat de FUT behandeling sneller uitgevoerd kan worden.

Wat is voor jou de beste techniek?

Wil jij voor de beste en nieuwste techniek haartransplantatie gaan? Dan kies je voor de FUE techniek; dat is ook de techniek waarmee je van het best mogelijke resultaat geniet. Als je liever geld wilt besparen, is de FUT techniek echter ook een prima keuze.
Het beste advies is vooral om je goed te laten informeren. Vraag een intakegesprek bij een haarkliniek aan en laat je informeren door de specialist. De specialist weet als geen ander wat voor jou de beste techniek is. Uiteraard kijkt de specialist hierbij ook naar de oorzaak van jouw haaruitval en jouw eigen wensen.