Paleo Oefeningen – De kunst van plezier hebben in bewegen

20 Nov 2020

Paleo Oefeningen – De kunst van plezier hebben in bewegen

Een reden waarom sommige mensen een hekel hebben aan training is dat ze dit associëren met loopbanden, crosstrainers, fietsen en gewichten.

Maar alles dat je in beweging brengt is een vorm van lichaamsbeweging en is veel beter dan thuis zitten en te kijken naar je favoriete TV-programma.

Ga naar buiten en doe wat je graag doet. Als tijd doorbrengen met je gezin belangrijk voor je is, ga dan in de tuin of naar het park en leef je lekker uit met de kinderen! Als je thuiskomt van het werk en je in de verleiding komt om de hond naar de achtertuin te sturen om zijn behoeften te doen, denk dan nog eens na. Je hond heeft net zoveel beweging nodig als jij.

Pak je wandelschoenen en ga de deur uit voor een wandeling. Neem zijn favoriete bal mee, zodat je kunt stoppen bij het park en apporteren. Activiteiten zoals wandelen, zwemmen en hiken worden door de meesten gezien als vrijetijdsbesteding, maar ze zijn ook een geweldige vorm van beweging. Plan een paar activiteiten tijdens de week die je het huis uit krijgen en aan het bewegen.

Kleine veranderingen, zoals deze in je dagelijkse routine kunnen bewegen leuk maken.

Hoe leuker je iets vindt, hoe groter de kans dat je er een gewoonte van maakt. Nogmaals, het zal geen strijd zijn van wilskracht!

Trouwens over honden gesproken, misschien ben jij het type persoon die van de gedachte houdt van een traktatie nadat je iets goeds voor jezelf hebt gedaan. Of je nu geniet van het kijken naar een TV-programma of als je van het spelen van video games houdt, probeer ze te gebruiken als een manier om jezelf te belonen als je eenmaal je workout voor de hele dag gedaan hebt.

Je zult merken dat de genoemde beloningen geen dingen zijn zoals een bak met Paleo-ijs of een stuk pizza. Je wilt niet je hele workout ongedaan maken door een over inname van slechte voedingsmiddelen. Denk aan iets dat je echt graag doet, dat niet verbonden is aan voedsel. Je zou zelfs met behulp van desserts gemaakt met Paleo ingrediënten jezelf kunnen belonen als een “traktatie” na je gehele workout. Paleo traktaties zijn een gezondere versie van andere traktaties, maar ze moeten nog steeds met mate worden geconsumeerd.

Bovendien moet je echt uitzoeken wat jou drijft als het gaat om bewegen.

Sommige mensen doen het echt goed in een sportschool, omdat ze zich bewust zijn van het feit dat anderen hen kunnen observeren, wat er voor zorgt dat ze harder gaan werken om hun techniek te perfectioneren. Zo kan een persoon thuis lopen op de loopband met een snelheid van 5,0, maar als hij in de sportschool is, in het gezelschap van anderen, kunnen zij zich geïnspireerd voelen om het op te voeren tot een snelheid van 7.0. Dan heb je nog degenen die ineenkrimpen bij de gedachte dat iemand ze bekijkt tijdens hun workout, terwijl ze geen make-up op hebben, en daarom geven zij de voorkeur aan een thuis training. Bekijk wat het beste voor jou zal werken. Als je een huismus bent, zorg er dan voor dat je een aantal dingen in huis hebt om je bezig te houden.

Je hoeft niet te investeren in machines, maar je kunt het doen als je het leuk vindt. Laat je niet misleiden door te denken dat als je een aantal grote luxe machines koopt dat je die ook daadwerkelijk gaat gebruiken! Sommige van de fitste mensen zijn degenen die hardlopen en zich opdrukken met behulp van de eetkamerstoelen. Er zijn genoeg mensen wiens huis dat allemaal niet heeft maar die toch goed in vorm zijn.

mountainbiken

Begin klein. Zoek een sport of outdoor activiteit (met een partner, indien mogelijk) waarvan je geniet om zo lichaamsbeweging te krijgen.

Onthoud altijd dat Paleo een manier van leven is. Het is niet een dieet dat je probeert voor een paar maanden om snel resultaat te krijgen, om vervolgens door te gaan naar het volgende ding. Ook moeten de oefeningen een onderdeel worden van het leven. De Paleo levensstijl gecombineerd met korte intense oefeningen is de perfecte combinatie om maximale voordelen voor je gezondheid te bereiken. Soms is het moeilijk om de wilskracht op te brengen ​​en aan de slag te gaan. Je moet weten dat als je eenmaal echt aan de slag gaat en workouts hebt gevonden die bij je passen, dat je je makkelijk kunt vasthouden aan deze fitness-routine.

Hopelijk helpen deze informatie en tips je om een ​​stap buiten je comfort zone te zetten en actief bezig zijn.

rennen met de hond

Als de rest ontbreekt, hoe start je dan met oefenen?

Als je het nog steeds moeilijk vindt om iets te vinden waarvan je geniet is een van de beste remedies die mijn man gevonden heeft, om oefeningen op te splitsen in eenvoudige stappen. Dan wordt het niet zo’n wilskrachtstrijd om aan de slag te gaan. Zo doet hij een aantal van de volgende …

Het doen van deze kleine dingen zullen opgeteld een grote invloed hebben op je gewichtsverlies en algehele conditie.

Vergeet niet dat als je deze oefeningen correct doet ze speels, leuk en kort zijn!