100 Tips Om Af Te Vallen

20 Nov 2020

100 Tips Om Af Te Vallen

Het verschil tussen die samenleving en de huidige maatschappij is dat dat werk niet achter een computerscherm plaatsvond, maar fysiek werk was op het land of in een fabriek.

Mensen werkten fysiek, want dat was de enige manier om te werken en in feite is dat de reden waarom werken werk werd genoemd! In die tijd konden mensen alles eten wat ze wilden, omdat ze veel meer calorieën verbrandden dan ze consumeerden.

Maar, net als zoveel andere goede dingen, is dat verleden tijd en de technologie van de wereld van vandaag heeft ons in ieder geval één ding gebracht – overgewicht.

snacken

Ons levensstijlen zijn drastisch veranderd en ons comfort is vertienvoudigd. Zoals ze zeggen, elk voordeel heeft zijn nadeel en voor onze samenleving betekende dat onze wens om comfortabel te leven en minder te werken af te lezen is aan de taille.

Het slechte hier aan is hoe meer gewicht je aankomt, hoe gevaarlijker het wordt. Extra gewicht veroorzaakt ziekten, of het nu in de vorm van diabetes of een hartaandoening is, je kunt hierop wachten als je er niets aan doet. Wees proactief en voorkom gewichtstoename en houdt dit nauwlettend in de gaten. Je hoeft niet persé superslank en afgetraind te zijn, om een gewicht hebben dat niet levensbedreigend is. Later kun je wel aan je buikspieren werken; nu moet je gewoon dat extra lichaamsvet kwijt zien te raken. Naarmate de samenleving zich realiseert wat er gebeurt en het probleem van overgewicht in zijn totaliteit gaat zien, kunnen mensen proberen hier wat aan te doen door bij het begin te beginnen. Proberen om gewicht te verliezen en gezonder te leven.

Dit artikel met veel van mijn persoonlijke tips is je gids naar het verliezen van die eerste vijf kilo’s waar we allemaal mee worstelen. Het is verbazingwekkend wat het verlies van vijf kilo aan veranderingen in je leven kan veroorzaken. Het draait allemaal om goed eten en om je lichaam in beweging te krijgen!

GEWICHTSVERMINDERING BEGINT MET WAT JE DRINKT

Het voornaamste wat veel mensen niet beseffen is dat wat ze drinken een belangrijke stap is in het verliezen van die eerste vijf kilo. In feite weten veel mensen niet dat wanneer ze een hongergevoel krijgen, ze eigenlijk uitgedroogd kunnen zijn en ze dorst hebben en geen honger. Water is ook opmerkelijk. Meer dan 66% van je lichaamsgewicht is niets anders dan water. Dit is ook de reden waarom water een belangrijke rol speelt bij gewichtsbeheersing.

glas water

Dus TIP # 1 is: veel water drinken. Het wordt aanbevolen dat je acht glazen per dag drinkt, maar dat kan wat tijd kosten om eraan te wennen. Je lichaam heeft een heleboel water nodig. Water spoelt niet alleen alle giftige stoffen uit je lichaam, maar het laat je ook beter en gezonder voelen. Als je veel water drinkt begin je je gewoon fit te voelen en dit is de motivatie die je nodig hebt om gewicht te verliezen.

Het beste van water is dat je er zoveel als je wilt van kunt drinken, want het bevat geen calorieën, al moet je het niet overdrijven. Als je veel water drinkt, eet je minder omdat je niet het gevoel hebt alsof je sterft van de honger. Als je honger hebt, probeer dan eerst een glas water te drinken en je zult beseffen dat je waarschijnlijk gewoon uitgedroogd bent en helemaal geen honger hebt.

De regel van acht glazen per dag drinken is iets wat je na moet streven. De beste manier om dit te doen is om je inname van water bij te houden. Er zijn flessen te koop die precies de inhoud van acht glazen water hebben. Dit is een handig hulpmiddel bij je gewichtsverlies want je kunt de fles vullen, het water laten bevriezen en het rustig laten smelten zodat je gedurende de hele dag fris en koud water hebt. Of als je het niet erg vindt kun je natuurlijk ook water op kamertemperatuur drinken. Het enige dat telt is dat je lichaam het water krijgt dat het nodig heeft.

TIP # 2: begin de dag met een glas fris, schoon water. Zodra je opstaat in de ochtend, kun je het beste een glas water drinken. Dit zal je helpen om je lichaam op gang te krijgen, omdat het niet zal hoeven te vechten tegen uitdroging. Ook zul je na het drinken van een glas water geen trek meer hebben in een groot ontbijt. Een glas water maakt alle spijsverteringssappen in je lichaam wakker en het zorgt ervoor dat alles goed gesmeerd loopt. Je kunt altijd je ochtend koffie of thee drinken, maar zorg ervoor dat je daarna altijd een glas water drinkt. Cafeïne onttrekt vocht en je wilt niet uitdrogen.

TIP # 3: drink een glas water voordat je gaat eten. Water zal je natuurlijk een voller gevoel geven, zodat je niet zoveel voedsel hoeft te eten.

TIP # 4: drink ook een glas water tijdens het eten. Neem een ​​slokje na elke hap en je zult sneller een vol gevoel krijgen zodat je tevreden de tafel kunt verlaten zonder opgeblazen gevoel. Water drinken terwijl je eet zal je ook helpen je voedsel sneller te te laten zakken, wat je ook sneller een vol gevoel geeft.

frisdranken

Tip # 5: doe je best om uit de buurt van frisdrank te blijven. Alle frisdranken zijn gezoet met veel suiker. Hoe meer je dit kunt weglaten uit je dieet, hoe beter. Ook light frisdrank is frisdrank. Het bevat misschien niet zoveel suiker, maar het heeft ook andere chemicaliën en componenten die niet goed zijn voor je lichaam. Als je frisdrank drinkt, drink dan ook een glas water. Vergeet niet, de cafeïne droogt je net zo goed uit. Cafeïnevrije frisdrank bevat nog steeds kleine hoeveelheden cafeïne en nog net zoveel suiker, dus dit is niet veel gezonder.

TIP # 6: vruchtensap is niet zo gezond als de meeste mensen denken. Sap bevat eigenlijk veel suiker. Als je verlangt naar een glas sap, drink dan vers vruchtensap in plaats van sap dat kunstmatige smaakstoffen en kleurstoffen heeft. Het is nog beter als je je eigen vruchtensap kunt maken. Voeg niet teveel suiker toe wat voor calorieën zorgt. Eet meer fruit in plaats van vruchtensap te drinken. Fruit geeft je lichaam de broodnodige vezels evenals vitaminen.

groene thee

TIP # 7: doe rustig aan met thee en koffie. Ze zijn vrij onschuldig als je er niet teveel room en suiker aan toevoegt. Het is de room en suiker dat het vet maakt. Zie het op deze manier, als je een kopje koffie of thee met room en twee suikerklontjes drinkt, eet je in feite elke keer een stuk chocoladetaart. Denk je nu eens in hoeveel stukken taart je eet als je een grote cafe Latte bestelt – oeps.

TIP # 8: Als je thee en koffie wilt drinken, probeer het dan zwart te drinken. Zwarte thee of koffie heeft daadwerkelijk voordelen voor je gezondheid zolang je de cafeïne in je lichaam compenseert met een mooi groot glas water. Cafeïne is ook niet zo goed voor je omdat het functies in je lichaam zoals je stofwisseling beïnvloedt.

Een andere soort thee die je volop kunt drinken is groene thee. Groene thee wordt in China al meer dan 4000 jaar als een geneesmiddel gebruikt. Het helpt bij de spijsvertering en het kan helpen om een volle maag te verlichten en het vermindert het risico op kanker.

TIP # 9: als je nee kunt zeggen tegen alcohol, dan is dat het beste. Alcoholische dranken zijn niet bepaald goed voor je, hoewel een glas rode wijn voordelen heeft voor je hart, maken de meesten gewoon dik. Vooral bier is een dikmaker. Cocktails kunnen ook dikmakers zijn afhankelijk waar ze van gemaakt zijn. Neem bijvoorbeeld whisky en cola. De whisky zal je niet dik maken, maar de cola zeker. Plus dat na een paar drankjes de meeste mensen trek krijgen in hapjes en als je je een beetje dronken en hongerig voelt ben je niet in staat om rationele beslissingen te nemen met betrekking tot je dieet. Meestal is het laat in de nacht als je flauwvalt van de honger na een avondje stappen, waardoor je teveel gaat eten. De totale combinatie is gewoon niet goed.

TIP # 10: als je alcohol wilt drinken, probeer dan droge wijn. Droge wijn is beter dan zoete wijnen, want zoete wijnen bevatten meer suiker! Droge wijnen bevatten suiker, maar de meeste van deze zijn vergist tot alcohol en vanuit een gewichtstoename perspectief is droog beter.

TIP # 11: nog iets over koffie, dat niet persé slecht is, maar veel interessanter dan wat dan ook. Sommige mensen hebben gemeld dat wanneer ze zwarte koffie dronken voor het trainen, ze meer gewicht verloren. Er is hiervoor geen wetenschappelijk bewijs, maar voedingsdeskundigen geloven dat dit kan worden veroorzaakt doordat het lichaam gedwongen wordt om vet te gebruiken als brandstof. Hé, het is het proberen waard als je van zwarte koffie houdt. Vergeet niet om veel water te drinken tijdens de training!

TIP # 12: vermijd het drinken van grote hoeveelheden koffie omdat dit je lichaam ongevoelig kan maken voor de natuurlijke vetverbrandingseffecten die cafeïne heeft. Eén of twee kopjes (als de dag erg traag begint) max.

GOED ETEN EN HET VERLIEZEN VAN KILO’S

Oké, wanneer de meeste mensen denken aan het verliezen van gewicht en eten, denken ze aan een dieet. Helaas hebben alle diëten de neiging om ervoor te zorgen dat mensen gewicht aankomen. Waarom? Omdat ze honger veroorzaken en als de persoon uiteindelijk opgeeft deze alles eet wat er in de buurt is omdat hij zo’n honger heeft. Ze verbieden hen ook het voedsel waar ze van houden. Dit is niet de manier om gewicht te verliezen, noch de manier om te leven. Het kan leiden tot stress, dat er eigenlijk voor zorgt dat je nog meer gewicht aankomt!

Nu krijg je een paar tips die je elke dag kunt volgen en die je niet verbieden het voedsel te eten waarvan je houdt, maar deze voedingsmiddelen te behandelen als een luxe zodat je er nog meer van gaat genieten.

tomaat

TIP # 13: eet verse groenten en fruit die veel vocht bevatten. Dit zijn voedingsmiddelen zoals tomaten, watermeloenen, meloenen, kiwi’s en druiven – om je een idee te geven. Al deze verse en lekkere sappige fruit- en groentesoorten zijn goed voor je. Deze producten bevatten ongeveer 90 tot 95% water, dus je kunt er veel van eten en ze zullen je vullen zonder dat je ervan aankomt.

TIP # 14: eet vers fruit in plaats van bewerkt fruit. Iets dat wordt bewerkt bevat meer suiker. Bewerkt en ingeblikt fruit heeft ook niet zoveel vezels als vers fruit.

TIP # 15: verhoog, zoveel als je kunt, de inname van vezels. Dit betekent meestal dat je meer fruit en groenten moet eten.

salade

TIP # 16: groenten zijn je vrienden als het gaat om het verliezen van gewicht. Er zijn hier tal van opties en je kunt een paar soorten proberen die je nog niet eerder hebt geproefd. De lommerrijke groene variëteiten zijn het beste en je kunt ze altijd verwerken in een salade. Salades zitten vol met voedingsstoffen zolang je ze maar niet overgiet met dressing of belegt met teveel kaas. De bladgroenten bevatten veel natuurlijk water.

TIP # 17: wees slim met wat je eet. Eet niet alleen om te eten. Dieren eten op instinct; mensen eten als ze weten dat hun lichaam het echt nodig heeft. Wees geen impuls-eter.

TIP # 18: Wees bewust van wat je eet, van het voedsel zelf tot waarmee je het belegt. Garnituren en sausjes kunnen een gezonde maaltijd verpesten omdat ze meestal veel vet bevatten.

snack

TIP # 19: eet niet teveel zoet. Dit betekent niet dat je niet kunt snoepen; eet het gewoon niet als maaltijd. Onthoud altijd dat deze snoepjes uiteindelijk terecht komen op een plek waar je dat niet wilt. Onthoud jezelf niet, maar eet niet twee keer zoveel als je zou moeten.

TIP # 20: stel etenstijden in en houd je eraan. Probeer je maaltijden op specifieke tijden te eten. Een eetpatroon zal je helpen om te bepalen wat je eet en wanneer je het eet. Ook is het echt beter om vijf kleine maaltijden per dag te eten in plaats in plaats van slechts één of twee grote maaltijden. Slechts één keer per dag eten geeft je lichaam een hongerig gevoel en zorgt dat je lichaam vet vasthoudt in plaats van het te gebruiken als brandstof. Ook moet je niet wachten totdat je honger hebt om te eten. Dit zorgt er alleen maar voor dat jé te veel eet en dooreet totdat je vol zit.

TIP # 21: eet alleen als je honger hebt. Zorg ervoor dat je eerst een glas water drinkt om te bepalen of je echt honger hebt of slechts dorst. Veel mensen hebben de neiging om te eten als ze eten zien. Het betekent niet dat ze honger hebben; ze willen gewoon iets eten. Eet niet alles wat je aangeboden wordt, tenzij je echt honger hebt. Als je voelt dat je moet eten uit beleefdheid, knabbel dan wat maar eet geen hele maaltijd.

cracker

TIP # 22: probeer niet te snacken tussen de maaltijden door, maar als je een snack wilt zorg er dan voor dat het een gezonde is. Als je veel reist probeer dan om gezonde snacks te eten en geen junkfood.

wortelen

TIP # 23: groenten zijn geweldige snacks. Ze kunnen je door je knagende honger heen helpen. Wortelen zijn geweldig omdat ze je een verzadigd gevoel geven en boordevol voedingsstoffen zitten.

TIP # 24: het tellen van calorieën is een goed idee voor degenen die verpakte etenswaren kopen. Bij een verpakt voedselproduct staan de calorieën op de verpakking. Zorg ervoor dat je aandacht besteed aan de grootte van de portie met betrekking tot calorieën. Sommige snacks zijn bedoeld als twee porties, dus je moet de vermelde calorieën verdubbelen. Dit is waar de voedselproducenten het je lastig kunnen maken en je in hun val kunnen laten lopen.

wandelen

TIP # 25: train de extra calorieën aan het eind van de week eraf. Als je voelt dat je teveel hebt gesmokkeld deze week, ga dan zeker naar de sportschool of ga een beetje langer wandelen om die extra calorieën te verbranden.

TIP # 26: blijf uit de buurt van alle dingen die gebakken zijn. Als het gepaneerd is, is het beter dat het wordt gebakken. Gebakken voedsel wordt ondergedompeld in vet en olie. Zelfs na het verwijderen van de overtollige olie, is er nog steeds olie in het voedsel zelf geabsorbeerd.

TIP # 27: sla geen maaltijden over. Je moet minimaal drie maaltijden maar bij voorkeur vijf kleine maaltijden per dag eten. Dit stopt het krijgen van honger tijdens de dag en het teveel eten.

TIP # 28: net zoals fruit zijn verse groenten beter dan die uit blik. Het is nog beter als je je groenten rauw kunt eten. Als je ze kookt, kook je de voedingsstoffen eruit. Als je ze moet koken, probeer ze dan te koken tot het punt dat ze nog knapperig zijn. Maak ze niet af met boter. Als je biologische en onbespoten groenten kunt kopen, is dat nog beter.

TIP # 29: eet niet meer dan één ei per dag. Het is het beste als je je ei-inname kunt beperken tot drie per week.

TIP # 30: bonbons en chocolade moeten worden behandeld als luxe-artikelen. Koop goede producten en eet ze maar soms. Als je echt geniet van elke hap, dan beleef je veel meer plezier aan het eten ervan en zal het zelfs beter smaken.

TIP # 31: eet elke dag voedsel uit elke voedselgroep. Dit is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft binnenkrijgt en het helpt je om ​​tekortkomingen in je dieet te voorkomen. Eet ook niet altijd hetzelfde voedsel. Experimenteer, zodat je oude dieet je niet zal gaan vervelen.

TIP # 32: probeer binnen een uur nadat je wakker wordt te ontbijten. Dit is de beste manier om je lichaam de vliegende start te geven die het nodig heeft. Wacht niet tot je echt honger hebt.

Het ontbijt is belangrijk, maar je hoeft jezelf niet vol te proppen. Het idee is dat je het vasten breekt na een hele nacht niet eten.

TIP # 33: je dieet moet alle onderdelen van de voedselgroepen bevatten, waaronder koolhydraten. In feite moet je dieet uit ongeveer 50-55% koolhydraten bestaan. Koolhydraten zijn een grote bron van energie. Die diëten die koolhydraten verbieden kunnen daadwerkelijk nadelige gevolgen voor je hebben en kunnen er voor zorgen dat je zult hunkeren naar meer. Je voeding moet ervoor zorgen dat je alles binnenkrijgt.

TIP # 34: slechts 25-30% van je dieet moet uit eiwitten bestaan. Er wordt teveel nadruk gelegd op vlees als het belangrijkste onderdeel van je maaltijd. In werkelijkheid zou het meer moeten worden beschouwd als een bijgerecht dan als het hoofdgerecht.

TIP # 35: 15-20% van je maaltijd moet uit vet bestaan. Dit is echt al het vet dat je lichaam nodig heeft. Een groot deel van het vet in je dieet zal zijn in de vorm van room, suiker en dergelijke.

TIP # 36: eet meer wit vlees dan rood vlees. Wit vlees is kip, vis en een aantal andere gevogelte. Rood vlees is o.a. rund- en varkensvlees.

TIP # 37: probeer zoveel mogelijk vegetarisch te eten. Dit is echt een gezondere levensstijl, zelfs als je niet helemaal zonder vlees kunt. Hoe meer fruit en groenten je eet, hoe beter. Hoe meer vlees je weglaat, hoe minder vet je dieet zal bevatten. Eiwit is echter wel belangrijk, dus wees er zeker van dat je voedsel kiest om je eiwitten op peil te houden.

brood

TIP # 38: wit brood is goed, maar vezelrijk meergranenbrood is veel beter. Deze broodjes zijn een andere manier om meer vezels toe te voegen aan je dieet en ze hebben ook een goed eiwitniveau.

TIP # 39: varkensvlees draagt op geen enkele manier bij aan gewichtsverlies. Hoe minder varkensvlees je eet, hoe beter het zal zijn wanneer je probeert om gewicht te verliezen. Varkensvlees heeft een hoog vetgehalte vooral bacon, ham en worst.

TIP # 40: beperk je suikerinname zoveel mogelijk. Als je zoetstof in je koffie en thee moet hebben, probeer dan een ​​kunstmatige zoetstof die je lekker vindt smaken. Deze dingen zijn echter niet zo gezond dus je moet ze wel beperken.

TIP # 41: probeer 5-6 keer per dag iets te eten. Het zijn die kleine maaltijden die we eerder hebben besproken. Sommige mensen verliezen beter gewicht als ze nooit honger hebben en de hele dag door gezond voedsel kunnen eten. Plus dat het je stofwisseling aan de gang houdt, wat natuurlijk vet zal verbranden.

TIP # 42: maak je geen zorgen over smokkelen, maar doe dit niet voor een maaltijd. Smokkel met je favoriete voedsel alleen voor de smaak. Als je een dessert wilt na het diner, deel dit dan met het hele gezin. Je zult dan wel genieten van de smaak, maar niet de kilo’s aankomen.

TIP # 43: let op je vetinname. Elke gram vet is negen calorieën. Als je weet wat je totale hoeveelheid calorieën is dan kun je de hoeveelheid vet berekenen.

zout

TIP # 44: doe rustig aan met zout en probeer de helft minder te gebruiken. Zout is een van de belangrijkste oorzaken van zwaarlijvigheid.

GEWICHT VERLIEZEN DOOR DE MANIER WAAROP JE KOOKT TE VERANDEREN

Hier zijn een paar simpele tips die je zullen helpen om die eerste vijf kilo te verliezen door simpelweg de manier te veranderen waarop je je voedsel bereidt. Hoe het voedsel wordt bereidt heeft net zoveel te maken met hoe gezond het is of niet.

TIP # 45: probeer in plaats van te frituren in olie of vet, te bakken. Het bakken vereist niet zoveel vet en olie als frituren en je hoeft het voedsel niet onder te dompelen in deze stoffen terwijl het wordt bereid.

TIP # 46: gebruik een anti-aanbak koekenpan en kookspray zodat je geen olie hoeft te gebruiken. Pannen met een anti-aanbaklaag hebben minder olie nodig.

TIP # 47: kook de groenten. Je kunt ze ook stomen, want dit is waarschijnlijk de gezondste manier om groenten zoals kool, bloemkool, broccoli en worteltjes te eten.

TIP # 48: pas op met vetarm en vetvrij voedsel. Er zijn veel van deze voedingsmiddelen op de markt, maar ze zijn niet echt gezond. Veel van deze voedingsmiddelen gebruiken chemicaliën of koolhydraten om ze te zoeten, zodat ze beter smaken. Het lichaam zet deze chemicaliën en koolhydraten echter om in suiker, waardoor het nog steeds wordt omgezet in vet.

TIP # 49: word niet het slachtoffer van crash-diëten. Deze zijn slecht voor je en doen meer kwaad dan goed op de lange termijn. De korte termijn resultaten zijn meestal dat je een paar kilo verliest, maar zodra je stopt kom je twee keer zo snel weer aan. Je kunt niet overleven op een crash-dieet en uiteindelijk kom je op een punt waarop je het moet opgeven.

TIP # 50: kauw je eten tenminste acht tot twaalf keer, ook het vloeibare voedsel, snoep of een ijsje. Dit voegt speeksel toe aan het voedsel dat de suiker verteert. Wanneer het voedsel niet goed wordt gekauwd en wordt doorgeslikt, vult je maag zich met voedsel dat niet klaar is om te worden verteerd wat niet bevorderlijk is voor je gezondheid.

olijf olie

TIP # 51: wanneer je gaat koken met olie, gebruik dan een goede extra virgin olijfolie. Het is duurder dan plantaardige olie maar de gezondheidsvoordelen zijn veel beter en de kosten zijn het meer dan waard. Olijfolie wordt geassocieerd met het verlagen van de risico’s op coronaire hartziekten en het helpt om de elasticiteit van de arteriële wanden te bevorderen wat de kans op een hartaanval of een beroerte vermindert.

TRAINEN OM GEWICHT TE VERLIEZEN

Er zijn twee dingen die je moet doen om gewicht te verliezen en één daarvan is al behoorlijk uitgebreid aan bod gekomen en dat is goed te eten en je lichaam te vullen met goed, schoon water. Het andere ding dat je moet doen is je lichaam in beweging krijgen. Je hoeft geen lidmaatschap van de sportschool te kopen om te kunnen bewegen. In feite zijn er verschillende dingen die je op een dagelijkse basis kunt doen en je lichaam zullen helpen gewicht te verliezen. Er zijn verschillende oefeningen die je kunt doen.

hardlopen

TIP # 52: wanneer je begint te trainen, thuis of in een sportschool, wees dan niet ontmoedigd als je niet meteen resultaat ziet. Het duurt méér dan een week om je lichaam in vorm te krijgen en om te beginnen met het maken van vooruitgang. Veel mensen maken de fout te geloven dat trainen voor hen niet werkt als ze dit niet regelmatig doen.

Als je teveel vraagt van je lichaam wanneer je net begint, kun je eindigen met blessures. Je botten, gewrichten en ligamenten zijn niet voorbereid op de inspanning die je van hen vraagt. Denk niet dat als je tijdens een paar trainingen tot het uiterste gaat dat je gewicht zult verliezen, helaas werkt het lichaam niet op deze manier. Langzaam en gestaag wint de race als het gaat om trainen.

TIP # 53: controleer je gewicht wanneer je begint met trainen, maar gebruik het niet als een gids voor hoeveel gewicht je verliest. Je gewicht fluctueert gedurende de dag. Als je je gewicht elke dag controleert, kun je uiteindelijk ontmoedigd raken.

TIP # 54: de beste manier om te weten of je gewicht verliest is te kijken naar je kleding. Als je begint te voelen dat je kleren losser gaan zitten dan weet je dat je goed eet en dat het trainen werkt. Een andere manier om te weten of je gewicht verliest is het dragen van een riem met een gesp; natuurlijk is strakker beter.

TIP # 55: als je regelmatig je gewicht en de pasvorm van je kleding controleert, beloon jezelf dan. Koop voor jezelf een paar nieuwe loopschoenen of een nieuwe spijkerbroek. Dit zal je helpen om gemotiveerd te blijven en je gewichtsverliesdoelen na te streven.

TIP # 56: neem een ​​dag vrij van het trainen om je lichaam te voorzien van wat rust en om te herstellen. Je lichaam heeft een keer per week een vrije dag nodig.

AAN DE SLAG

TIP # 57: drie dagen 30 minuten trainen zal je helpen om je gewicht te behouden, maar je moet tenminste vier dagen (en vijf dagen per week is nog beter) 30 minuten trainen om te beginnen met het verliezen van gewicht.

TIP # 58: verzamel informatie over trainingen en eenvoudige dingen die je vanuit je eigen huis kunt doen. Er zijn veel oefeningen beschikbaar en je kunt kiezen welke jou kunnen helpen om je gewichtsverliesdoelen te bereiken. Surf op internet of koop enkele boeken over gezondheid en beweging bij je lokale boekhandel of bibliotheek en leer meer over het gewenste aantal calorieën dat je probeert wekelijks te verbranden.

sprinten

TIP # 59: probeer om een​​ maatje te vinden om mee te trainen. Dit moet iemand zijn die net zo toegewijd is aan de trainingen en het verliezen van gewicht als jij dat bent. Eén van de voordelen van het vinden van een betrokken maatje is dat je iemand hebt die je verantwoordelijk houdt. De wetenschap dat iemand op je staat te wachten maakt het makkelijker voor je om uit bed te komen en te gaan oefenen. Je zou niet willen dat je maatje op je staat te wachten, toch?

TIP # 60: wanneer je lichaam je vertelt dat het genoeg is geweest, neem dan een pauze. Als je een aanzienlijke hoeveelheid tijd hebt getraind, zul je beginnen met het ontvangen van signalen van je lichaam. Dit is vooral belangrijk als je net bent begonnen met je oefeningen.

TIP # 61: als je besluit om langer te gaan trainen, doe dit dan geleidelijk. Hetzelfde geldt voor de intensiteit van de training.

TRAININGEN DIE ECHT GOED VOOR JE ZIJN

TIP # 62: selecteer oefeningen die passen bij je levensstijl. Iedereen heeft een andere levensstijl en een ander beroep. Er is geen vaste tijd waarop je wel of niet moet trainen. Als je graag laat traint voordat je naar bed gaat omdat dat ontspannend voor je is, moet je dat doen. Als je graag vroeg in de ochtend wilt trainen, omdat dit je helpt om wakker te worden dan is dat ook goed. Sommige mensen willen graag trainen tijdens hun lunchpauze om een ​​pauze te nemen van de stress van hun werk of omdat dat dit de enige tijd is die ze beschikbaar hebben.

TIP # 63: sta niet stil, maar loop rond. Als je rond kunt lopen moet je dat doen. Mensen die actief zijn doen zichzelf een groot plezier, omdat ze voortdurend in beweging zijn. Actief zijn helpt je ook bij het denken.

TIP # 64: ga niet zitten als je kunt staan. Als je comfortabel kunt staan, zul je meer calorieën verbranden dan je doet wanneer je zit.

TIP # 65: ga niet liggen als je kunt zitten. Hetzelfde concept als de twee hierboven.

TIP # 66: de bank en de televisie zijn anti-gewichtsverlies. Als je geneigd bent om op de bank te gaan hangen, ga er dan niet op zitten. Als het dan toch moet, zet dan een niet zo comfortabele stoel voor de televisie, zodat je niet teveel tijd hieraan zult besteden. Hetzelfde geldt voor de computer als je computerverslaafd bent. Sommige mensen hebben een meer comfortabele stoel achter hun computer dan ze hebben bij hun televisie. (Dit is natuurlijk niet zo als je werkt vanuit huis en uren doorbrengt achter je computer, omdat dan een goede stoel wel erg belangrijk is.)

werk

TIP # 67: als je een baan hebt waar je de hele tijd zit, sta dan elk ​half uur op om je benen te strekken. De meeste banen vandaag de dag vereisen dat je veel achter de computer zit. Als je een baan hebt als deze zorg er dan voor dat je zoveel mogelijk beweegt.

TIP # 68: loop rond terwijl je telefoneert. Dit is een goede training, zeker als het een lang gesprek is.

TIP # 69: gebruik de trap in plaats van de lift of de roltrap. Deze zijn erg gemakkelijk, maar maken ons erg lui. Ook kan het sneller zijn om de trap te nemen dan te wachten op de lift.

roken

TIP # 70: stop met roken. Roken draagt niet bij ​​aan je gewicht, maar het leidt wel tot grillig eetgedrag en verhoogt cafeïne afhankelijkheid.

TIP # 71: 10 minuten cardio per dag is goed voor de meeste mensen; je kunt dit doen door middel van hardlopen.

TIP # 72: als je niet kunt hardlopen om fysieke redenen, probeer dan vijftien minuten stevig te wandelen om fit te blijven.

TIP # 73: je kunt overal lopen als je tijd hebt. Als het werk of de supermarkt niet té ver weg zijn, overweeg dan om er naar toe te lopen of te fietsen. Het kan langer duren voordat je er bent, maar je krijgt je training op die manier.

TIP # 74: verberg de afstandsbediening voor jezelf. Afstandsbedieningen zijn ook slecht als het gaat om het verliezen van gewicht. Als je geen afstandsbediening hebt kun je ook niet de televisie aanzetten, wat betekent dat je misschien meer actieve dingen gaat doen. Sta op om het kanaal te veranderen of maak een wandeling in plaats van TV te kijken.

TIP # 75: doe je eigen klusjes. Als je iets uit de keuken nodig hebt, de TV-zender wilt veranderen, de post of de krant uit de brievenbus wilt halen, wandel er dan zélf naar toe. Elke dag een beetje wandelen zal wonderen voor je doen.

TIP # 76: neem de trap in plaats van de roltrap.

TIP # 77: loop rond tijdens reclameblokken of doe eenvoudige oefeningen zoals crunches of bukken en het aanraken van je tenen. Alles wat je doet om je lichaam in beweging te houden zal je bloed laten pompen.

TIP # 78: zet lekkere muziek aan en dans. Nogmaals, hoe meer je beweegt hoe beter je je zult voelen en hoe meer gewicht je zult verliezen.

TIP # 79: als je het openbaar vervoer neemt, stap dan een halte eerder uit en loop de rest van de weg. Dit is een goede manier om een wandeling vóór of ná het werk in te lassen.

TIP # 80: kantel je bekken om je buik in vorm te krijgen met oefeningen. Natuurlijk doe je dit niet met iedereen erbij, maar ze zijn een goede stap in de richting om je lichaam klaar te maken voor de serieuze buikoefeningen. Het is ook goed voor de rugspieren en het houd je soepel.

TIP # 81: trek je buik in als je loopt. Loop correct, maar doe je best om je buik in te houden. Je zult al snel merken dat je spieren zich aanspannen.

TIP # 82: doe ademhalingsoefeningen om je buik in vorm te krijgen. Het is verbazingwekkend hoe de juiste ademhaling met je hele middenrif je daadwerkelijk kan helpen om je buikspieren te trainen. De meeste mensen ademen veel te ondiep en zuurstof is goed voor de hersenen.

yoga

TIP # 83: experimenteer met yoga. Yoga is een geweldige manier om gewicht te verliezen en je stress te verminderen. Yoga leert je hoe je je spieren kunt beheersen en meer controle kunt krijgen over je individuele spiergroepen.

TIP # 84: Lift gewichten. Krachttraining verbrandt meer vet dan mensen denken. Wanneer je werkt aan de opbouw van je spieren, beginnen ze vet te verbranden om de spieren te laten groeien. Wees je ervan bewust dat wanneer je spieren krijgt, de weegschaal geen nauwkeurig hulpmiddel is bij het bepalen van het gewichtsverlies, omdat spieren meer wegen dan vet.

TIP # 85: masseer je maatje. Je kunt jezelf een beetje ontspannen en op hetzelfde moment je maatje een compliment geven voor het gewicht dat jullie samen zijn verloren.

TIP # 86: neem op de trap twee treden tegelijk in plaats van één voor één. Dit zorgt ervoor dat je jezelf meer moet inspannen en het verhoogt je hartslag.

rennen met de hond

TIP # 87: neem je hond mee op een wandeling. De kans is groot dat jij, noch je huisdier, genoeg beweegt. Of laat je hond jou meenemen op een wandeling. Laat hem voor één keer in zijn leven jou leiden waar hij wil gaan en in zijn tempo. Het zou een goede training voor jullie beiden zijn.

TIP # 88: neem dansles. Dit kan stijldansen zijn waar je dansen leert zoals de tango, de salsa of de foxtrot. Deze dansen zijn snel en zullen je laten bewegen. Zelfs langzame stijldansen zorgen voor veel beweging en is goed voor het trainen van je benen. Of je kunt aerobic dansles nemen. Hoeveel dansers ken je die te zwaar zijn?

TIP # 89: leun tegen de muur zodat je gezicht er bijna tegenaan komt en gebruik dan je handen om je lichaam weg te duwen. Doe dit drie of vier keer om je uit te rekken.

TIP # 90: blijf uit de buurt van energy drankjes. Ze geven ineens teveel energie af en bevatten veel suikers en andere toevoegingen. Slecht nieuws dus als je gewicht probeert te verliezen.

TIP # 91: probeer tennis of basketbal te spelen. Het spelen van wedstrijdjes zijn een geweldige manier om in vorm te komen. Het is ook veel leuker om te trainen met iemand anders in een competitieve sfeer. Je zult meer gedreven zijn en je zult meer calorieën verbranden, maar overdrijf het niet.

CONSISTENTIE IS HET SLEUTELWOORD

TIP # 92: begin je training altijd met een warming-up van ongeveer 5-10 minuten en eindig met een cool-down van 5-10 minuten. Dit heeft je lichaam nodig om een ​​bepaald niveau van je hartslag te bereiken zodat het goed zal reageren op de rest van de training.

TIP # 93: draag niet je draadloze telefoon of mobiele telefoon bij je. Als hij overgaat, loop er dan naar toe. Er zijn zo veel gemakken in het leven en we hebben altijd alles wat we nodig hebben binnen handbereik, maar dit is natuurlijk slecht voor de taille.

TIP # 94: probeer deze oefening; Strek je benen een beetje door te gaan staan ​​op je tenen en dan geleidelijk je hakken te laten zakken. Je kunt ook je bilspieren aanspannen, maar doe dit als niemand kijkt.

TIP # 95: kleed je uit en bekijk jezelf in de spiegel voordat je naar bed gaat. Neem kennis van welke gebieden je nog kunt verbeteren en welke gebieden er goed uitzien. Jezelf bekijken kan je gemotiveerd houden tijdens je trainingen. Vergeet ook niet om jezelf complimentjes te geven over de nieuwe spierontwikkeling of andere verbeteringen die je hebt gemaakt.

TIP # 96: zak niet onderuit in je stoel. Probeer ten allen tijden rechtop te zitten. Onderuit zakken is slecht voor je rug en geeft je een slap figuur. Maak er een punt van om altijd goed te zitten en met een goede houding te staan.

TIP # 97: De meeste mensen zouden zich graag op hun buik richten en zich ontdoen van al het vet in dat gebied. Helaas kunnen we niet plaatselijk verminderen. Maar één ding dat je kunt doen is een ademhalingsoefening om je buikspieren te versterken.

Adem de lucht zo diep in als je kunt en houd deze zolang als je kunt vast in je buik. Houd dit een paar seconden vol en adem dan langzaam uit. Adem niet zo snel uit dat je buik naar buitenkomt. Dit is niet goed. Probeer elke keer als je eraan denkt zo te ademen; ongeveer 50-60 keer per dag is ideaal. Dit zal je helpen om op zijn minst 1 centimeter binnen 20 dagen te verliezen.

TIP # 99

Begin elke workout met een warming up van 5 tot 10 minuten en eindig je workout met een cooling down van 5-10 minuten. Je lichaam heeft deze tijd nodig om een goede trainig aan te kunnen.

zwemmen

TIP # 100

Heb je een zwembad of is er een zwembad bij je in de buurt? Ga dan zo vaak mogelijk zwemmen. Dit is een van de beste trainingen die je kunt doen. Het heeft veel mensen succesvol geholpen hun overgewicht kwijt te raken.

Dit waren alle 100 tips die jouw gegarandeerd helpen om af te vallen en je gezondheid zullen verbeteren. Houd deze pagina altijd bijdehand zodat je er op terug kunt vallen wanneer je het even niet meer weet. Laat je niet demotiveren door tegenslagen en pak de draad gewoon weer op wanneer het je het best uit komt. Veel succes met het krijgen van jouw gezonde lichaam!