Relaxed op vakantie: de beste tips voor tijdens het vliegen

19 Jan 2023

Relaxed op vakantie: de beste tips voor tijdens het vliegen

De volgende vakantie is geboekt. De voorbereiding kan beginnen! Maar voordat het zover is staat er nog een lange vlucht gepland. Je weet dat met een lange vlucht de verveling kan toeslaan en dat je op een gegeven moment geen comfortabele houding meer weet aan te nemen. Om jouw vliegreis zo comfortabel mogelijk te maken hebben we een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. 

Comfortabele kleding 

Tijdens het vliegen is het fijn om een outfit te hebben die lekker zit en waarmee het niet heel ingewikkeld is om door de security te komen. Omdat je handen in het vliegtuig door de luchtdruk zwellen is het een goed idee om sieraden in je koffer te stoppen. Daarnaast kan het fijn zijn om steunkousen of compressie sokken te dragen. Het is misschien niet het charmantste kledingstuk, maar deze kousen zorgen ervoor dat er druk op je benen wordt uitgeoefend wat de bloedcirculatie bevorderd. Dit zorgt voor mindere zwelling in jouw benen. Zorg daarnaast voor een klein tasje om zo jouw telefoon, paspoort en geld mee te dragen. Zo hoef je deze artikelen niet steeds uit een grote tas of koffer te halen. 

Beweeg en slaap

Tijdens het vliegen is het belangrijk om regelmatig even je benen te strekken. Zo kan je heen en weer lopen in het vliegtuig of wat oefeningen doen. Op deze manier houd jij je spieren soepel en zorg je dat de vochtophoping in je lichaam zich verspreid. Het is zelfs bewezen dat je van langdurig stilzitten trombose kunt krijgen. Kleine kans, maar laten we toch maar zo af en toe in beweging blijven! Naast het bewegen is slapen ook een goede manier om tijd te doden. Om beter in slaap te komen kan  Droomsap gebruiken. Zo ben je gegarandeerd van een goede nachtrust en heb je nauwelijks last van een jetlag. Zorg wel dat je op het juiste moment Droomsap inneemt. Dit is één van de beste jetlag tips die er is. Wel is het handig om bij het innemen van dit middel te gaan slapen volgens de tijdsklok van je bestemming.

Voldoende eten en de juiste verzorging

Niet elke maatschappij serveert eten tijdens de vlucht en als ze eten serveren weet je natuurlijk niet wat je voorgeschoteld krijgt. Zorg daarom dat je voldoende eten bij je hebt. Denk hierbij niet alleen aan chips en snoep, maar ook aan voedsel waar vezels en vitamines inzitten. Een goed belegde boterham of een vers stuk fruit is altijd een goed idee. Daarnaast is het handig om een lege fles mee te nemen om deze na de douane te vullen met water. Zo kan je wanneer je maar wil een slok nemen. Vergeet tijdens de vlucht niet om je huid goed te verzorgen, door de luchtdruk droogt je huid enorm uit. Je huid goed insmeren is dus belangrijk. Een goede tip is, om in plaats van dagcrème, een nachtcrème te gebruiken. Deze hydrateert langer. Waar gaat jouw volgende reis naartoe?