Op welke manieren kan je het beste je prestaties verbeteren?

14 Jun 2021

Op welke manieren kan je het beste je prestaties verbeteren?

Smartdrugs zijn natuurlijke of synthetische stoffen die kunnen worden gebruikt om de mentale prestaties bij gezonde mensen te verbeteren. Deze smartdrugs zijn erg populair en worden voornamelijk voor geheugen, focus, creativiteit, intelligentie en motivatie gebruikt. Er zijn verschillende soorten smartdrugs die allemaal op hun eigen manier werken. Wat ze voornamelijk gemeen hebben is dat ze bedoeld zijn om prestaties te verbeteren. Hieronder kun je lezen op welke manieren je het beste je prestaties kan verbeteren.

Nootropics

Nootropics by Mindscopic zijn stoffen die het functioneren van de hersenen verbeteren en daarnaast geschikt zijn voor langdurig gebruik. Wij mensen krijgen elke dag al nootropics binnen, de bekendste hiervan is cafeïne. Maar ook in thee komen nootropics voor, L-theanine en B-vitamines. Deze twee stofjes hebben een positieve werking op de hersenen. Er zijn verschillende soorten nootropics, je kunt ze in twee categorieën onderverdelen: natuurlijke en synthetische nootropics. Natuurlijke nootropics zijn stoffen die natuurlijk in het menselijk lichaam voorkomen. Synthetische stoffen daarentegen zijn stoffen die op farmaceutische wijze worden gemaakt. Voorbeelden van medicijnen zijn ritalin en modafinil. Sommige nootropics beïnvloeden de balans van neurotransmitters in je hersenen, om de overdracht van elektrische signalen te bevorderen tussen je neuronen. Hierdoor kan je de informatie beter verwerken en je dus beter concentreren. Je hebt ook nootropics die schade aan zenuwen tegengaan, hierdoor kunnen je hersenen op lange termijn goed blijven functioneren. Er zijn verschillende soorten nootropics die allemaal hun eigen specifieke werking hebben. 

Biohacking

Het woord Biohacking by Mindscopic geeft al een beetje aan wat het betekent, we passen tegenwoordig steeds meer biotechnologie op het menselijk lichaam. We willen maar al te graag onszelf verbeteren, en daar heb je allerlei methodes voor. Bij biohacking gaat het vooral om het optimaliseren van het menselijk lichaam. Nu doen we dat door gezond te eten en veel te sporten. Maar dat kan je ook op een andere manier door aan biohacking te doen. Dit is voornamelijk een combinatie van biologische en technologische factoren, die samen bijdragen aan een beter en sterker lichaam. Het is belangrijk bij biohacking dat je je eigen lichaam goed leert kennen. Dit kan je doen door self-tracking, waarbij je dus goed naar je eigen lichaam kijkt. Je houdt bepaalde informatie over je lichaam bij, om zo een representatief beeld van je lichaam te krijgen. Biohacking heeft ook betrekking op de ontwikkeling van je mindset en mentale capaciteiten. Als je regelmatig mediteert, zie je dat je focus veel groter zal worden. Je krijgt ook meer mentale rust en je bewustzijn wordt veel groter. Meditatie kan er ook voor zorgen dat je beter met stressvolle situaties kan omgaan. Weet je van jezelf dat je een slechte focus hebt, dan je proberen om smartdrugs te gebruiken. Clear Focus best seller Mindscopic is een goed alternatief om er voor te zorgen dat je een goede focus krijgt.