De beste hardloopschoenen van 2021

29 May 2021

De beste hardloopschoenen van 2021

Na een tijdje verslijten hardloopschoenen, dan is het belangrijk dat je nieuwe hardloopschoenen koopt. In Nederland is hardlopen erg populair, dit komt vooral omdat er weinig heuvels zijn. Daarnaast is hardlopen goed voor je gezondheid, je gewicht en is het heerlijk om buiten in de natuur te zijn. Voor hardlopen heb je alleen maar goede hardloopschoenen nodig en sportkleding. Hieronder kan je lezen wat de beste hardloopschoenen zijn. 

Hardloopschoenen aanmeten

Je kunt hardloopschoenen aan laten meten, alleen weet je dan niet hoe ze lopen. Het aanschaffen van goede hardloopschoenen is belangrijk, want ze moeten namelijk goed bij jouw voeten passen. Als je van jezelf weet dat je wat naar binnen of buiten loopt, dan kan je hiervoor speciale schoenen laten maken. Je kunt bij een hardloopspeciaalzaak een loopanalyse maken, hierbij wordt er dan een video-opname van jouw loopstijl gemaakt. Aan de hand van de opname worden dan hardloopschoenen gemaakt. Die hardloopschoen adviseur maakt met de beelden een analyse van je looptechniek, je voet en je afwikkelpatroon. Doordat er een speciale hardloopschoenen wordt ontwikkeld, is de kans minder groot dat je een blessure krijgt. 

De beste hardloopschoen

Bij een hardloopschoen is het belangrijk dat het lekker zit, goede demping geeft en dat het goed ventileert. Je kunt tegenwoordig kiezen uit verschillende soorten hardloopschoenen, want er bestaat geen een beste hardloopschoen. Er zijn namelijk verschillende merken met verschillende soorten hardloopschoenen. Daarnaast is voor ieder persoon een andere hardloopschoen de beste keuze. Het gaat er uiteindelijke om dat je een hardloopschoen vindt die het beste bij jou past. Hieronder kun je de top drie van hardloopschoenen vinden.

Nike

Een bekend merk onder de hardloopschoenen zijn nike hardloopschoenen. De Nike Air Pegasus zijn de de allerbeste neutrale hardloopschoenen, dit komt door de goede demping en het comfort. De prijs van deze mooie hardloopschoenen zijn niet heel hoog, daardoor zijn ze voor iedereen toegankelijk. Als je opzoek bent naar een een goede hardloopschoen dan is dit een goede optie.

Asics

De asics hardloopschoenen zijn schoenen die heel comfortabel zitten. Een goede hardloopschoen van Asics is de Kayano. De rand van de schoen is gevuld met zacht materiaal, dit voelt fijn aan je huid. Dit helpt namelijk om blaren te voorkomen, tijdens het hardlopen. De Kayano hardloopschoenen hebben een nieuwe ontworpen gel-pad gekregen in de hiel, een vernieuwde bovenwerk en een verbeterde zool. Deze onderdelen zorgen voor een betrouwbare stabiliteit. 

Brooks

Het zou kunnen dat je nog nooit van het merk brooks hardloopschoenen hebt gehoord, ze zien er ook niet heel mooi uit maar ze zijn vooral erg goed. Als je een hardloopschoen van Brooks wilt, zou je kunnen gaan voor Brooks Glycerin 17. Het bovenwerk is gemaakt van speciaal materiaal wat voor een flexibel vermogen biedt.